Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V nitrianskej nemocnici pristavili auto s dodatočnými zásobami kyslíka

Ilustračná snímka Foto: TASR – Henrich Mišovič

Reprofilizácia 60 lôžok pre covidových pacientov si vyžiadala nemalé úsilie vedenia a pracovníkov neurologickej kliniky.

Nitra 6. decembra (TASR) – Vo fakultnej nemocnici v Nitre došlo k reprofilizácii nových lôžok, ktoré sú určené pre pacientov s ochorením COVID-19. Celkovo 60 miest bolo vytvorených na neurologickej klinike.

Nemocnica o vyčlenení desiatok lôžok rozhodla na základe návrhu členov krízového štábu. „Po dôslednej technickej príprave s internými a externými silami reprofilizované lôžka spĺňajú atribúty intenzivistických lôžok. To znamená, že sú určené na poskytovanie intenzívnej starostlivosti s vysokými prietokmi v objeme kyslíka. Kapacity sme posilnili aj zabezpečením ďalšieho vozidla so zásobami kyslíka umiestneného v areáli našej nemocnice,“ uviedla hovorkyňa nitrianskej nemocnice Tatiana Kubinec.

Ako doplnila, reprofilizácia 60 lôžok pre covidových pacientov si vyžiadala nemalé úsilie vedenia a pracovníkov neurologickej kliniky. „Jej zdravotníci zabezpečili kontinuálnu starostlivosť o neurologických pacientov, ktorí sú dislokovaní na oddelení internej a kardiologickej kliniky,“ dodala Kubinec.