Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V Nitrianskom kraji je proti COVID-19 zaočkovaných vyše 320.000 ľudí

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Okrem krajských VOC prebiehalo očkovanie aj nemocniciach v Nitre, v Komárne, v Leviciach a v Topoľčanoch.

Nitra 10. februára (TASR) – V Nitrianskom samosprávnom kraji (NSK) je v súčasnosti zaočkovaných aj druhou dávkou vakcíny proti ochoreniu COVID-19 viac ako 320.000 ľudí. Podľa slov riaditeľky Úradu NSK Heleny Psotovej väčšina z nich dostala vakcínu v niektorom z krajských veľkokapacitných očkovacích centier (VOC).

Ako pripomenula, NSK začal organizovať očkovanie po poverení ministerstvom zdravotníctva vo februári minulého roku. „V našich VOC v Nitre, v Šali a v Štúrove a v spolupráci s výjazdovými tímami dostalo vakcínu ku koncu januára tohto roka 195.062 očkovaných,“ uviedla Psotová.

Okrem krajských VOC prebiehalo očkovanie aj nemocniciach v Nitre, v Komárne, v Leviciach a v Topoľčanoch. Svoje mobilné očkovacie centrá zriadilo aj mesto Nitra v poliklinikách na sídliskách Chrenová a Klokočina, v kultúrnych domoch v mestských častiach a v obchodnom centre Mlyny. „Proti ochoreniu COVID-19 očkuje v Nitrianskom kraji vo svojich ambulanciách aj 79 lekárov,“ doplnila Psotová.

Popri očkovaní sa NSK podieľal aj na testovaní a distribúcii ochranných prostriedkov. „V roku 2021 sme vydali 163.540 antigénových testov, 32.600 jednorazových rúšok, 38.900 respirátorov a 21.000 ochranných rukavíc,“ dodala Psotová.