Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 4. máj 2024Meniny má Florián
< sekcia Regióny

V Nitrianskom kraji vzniknú nové stanice záchrannej zdravotnej služby

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Operačné stredisko ZZS SR už NSK požiadalo o prenájom pozemkov pod budúcimi stanicami za symbolické jedno euro na rok na obdobie desať rokov.

Nitra 22. mája (TASR) - Na území Nitrianskeho samosprávneho kraja (NSK) majú vzniknúť tri nové stanice záchrannej zdravotnej služby (ZZS). Ich výstavba bude hradená z Plánu obnovy a odolnosti. Ako informoval Úrad NSK, stanice majú vyrásť v Štúrove, Šali a Topoľčanoch.

Operačné stredisko ZZS SR už NSK požiadalo o prenájom pozemkov pod budúcimi stanicami za symbolické jedno euro na rok na obdobie desať rokov. Krajskí poslanci zámer na prenájom schválili na svojom májovom zasadnutí.

Podľa Operačného strediska ZZS má ísť vo všetkých troch prípadoch o dvojposádkové stanice. Ukončenie ich výstavby je naplánované na druhý kvartál roku 2025. "Som rád, že NSK tomuto zámeru vyšiel v ústrety. Nové stanice vzniknú v relatívne menších mestách. Vybudovanie takejto služby tu bude mať výrazný dopad na kvalitu zdravotnej starostlivosti," skonštatoval krajský poslanec Iván Farkas.