Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Novom Meste nad Váhom stúpne v roku 2023 poplatok za odpad o 20 %

Ilustračné foto. Foto: TASR/Miroslav Košírer

V tomto roku bol v meste poplatok za odvoz komunálneho odpadu 35 eur za osobu na rok, od Nového roka to bude 42 eur. Týka sa to prvých štyroch osôb v domácnosti.

Nové Mesto nad Váhom 7. decembra (TASR) – V Novom Meste nad Váhom obyvatelia mesta od Nového roka zaplatia za odvoz komunálneho odpadu o 20 percent viac. TASR o tom informoval primátor mesta František Mašlonka.

V tomto roku bol v meste poplatok za odvoz komunálneho odpadu 35 eur za osobu na rok, od Nového roka to bude 42 eur. Týka sa to prvých štyroch osôb v domácnosti. V prípade piatej a ďalších osôb sa zvýši poplatok z tohtoročných 17 eur na 21 eur za osobu a rok.

V Novom Meste nad Váhom sa podľa primátora ďalšie poplatky a dane z nehnuteľností v roku 2023 meniť nebudú. Výnimkou je poplatok za materské školy, ktorý vzrastie z tohtoročných 20 na budúcoročných 30 eur.

"Dôvodom nárastu poplatkov sú zvýšené náklady na elektrickú energiu, mzdy a pohonné látky. Podielové dane síce môžu narásť oproti aktuálnemu roku, ale nárast výdavkov a cien materiálov a služieb je podstatne vyšší ako zvýšený príjem z podielových daní," doplnil Mašlonka.