Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V novom parku v Brezne sa zahrajú i zdravotne postihnuté deti

Ilustračné foto. Foto: TASR

Detský park je nielen moderný a ekologický, ale najmä bezbariérový.

Brezno 30. mája (TASR) – V oddychovej zóne v Brezne už môžu rodiny s deťmi využívať nové inkluzívne ihrisko Rodinka. Detský park je nielen moderný a ekologický, ale najmä bezbariérový.

Ako informoval primátor Tomáš Abel na sociálnej sieti, hlavným cieľom projektu bolo vytvorenie priestoru na podporu socializácie a inklúzie detí, čo sa aj podarilo. Areál je určený pre všetkých bez ohľadu na psychické a fyzické schopnosti, hmotnosť, vek či sociálny status alebo zdravotné postihnutie.

"V roku 2021 mesto reagovalo na výzvu ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny a so svojou žiadosťou o dotáciu na výstavbu rodinného inkluzívneho areálu v oddychovo-rekreačnej zóne na nábreží Hrona uspelo. Získané finančné prostriedky v objeme takmer 50.000 eur tak v priebehu minulého roka použilo na realizáciu moderného detského parku Rodinka. Vďaka konštrukčnému a dispozičnému riešeniu jednotlivých hracích prvkov sa môžu plnohodnotne zahrať všetky deti bez rozdielu," zdôraznil Abel.

Okrem hojdačiek, fit dráhy a altánku sa v novom parku nachádzajú aj dve hracie zostavy v tvare lodí Pinta a Nina, ktoré tematicky dotvárajú atmosféru nábrežia a zároveň poskytujú deťom podnetné prostredie na hranie, objavovanie a dobrodružstvo. Herné prvky ihriska zapájajú všetky zmysly dieťaťa a stimulujú popri motorickom aj jeho senzorický vývoj.