Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V Nových Zámkoch začala fungovať bezplatná dlhová poradňa

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Ide v poradí o 20. poradňu, na ktorú sa ľudia môžu obrátiť pri problémoch so zvládaním svojich dlhov.

Nové Zámky 8. apríla (TASR) – V Nových Zámkoch bola v piatok otvorená nová bezplatná dlhová poradňa. Komplexnú odbornú pomoc pri riešení problémov s dlhmi nájdu Novozámčania na Ulici M. R. Štefánika 45.

Ide v poradí o 20. poradňu, na ktorú sa ľudia môžu obrátiť pri problémoch so zvládaním svojich dlhov. V týchto dňoch pribudnú bezplatné dlhové poradne aj v Spišskej Novej Vsi, Trebišove, Žiline, Bardejove, Banskej Štiavnici, Leviciach a Rožňave. „Nič nestojí v ceste tomu, aby sme v priebehu tohto roka otvorili dlhové poradne vo všetkých 46 mestách, v ktorých pôsobia úrady práce, sociálnych vecí a rodiny,“ uviedol generálny riaditeľ Ústredia práce, sociálnych vecí a rodiny Karol Zimmer.

Ako pripomenul, od začiatku minulého roka poskytli bezplatné dlhové poradne ekonomické, právne, ale aj psychologické poradenstvo 535 klientom a ich rodinám. Spájajú v sebe integrované trojzložkové poradenstvo. Okrem právnej pomoci ponúkajú aj ekonomickú a psychologickú pomoc. „Poradcovia tak pokrývajú všetky druhy problémov, ktoré musia dlžníci riešiť,“ dodal Zimmer.