Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 24. máj 2024Meniny má Ela
< sekcia Regióny

V núdzovom tábore v Humennom našlo útočisko už viac ako 1000 utečencov

Na archívnej snímke ukrajinské deti v stanovom mestečku pre utečencov v areáli HaZZ v Humennom. Foto: FOTO TASR - Jana Ďurašková

S každým príchodom utečencov sa spája viacero úkonov, ako registrácia, ubytovanie, pravidelný výdaj stravy a humanitárnej pomoci či zdravotná starostlivosť.

Humenné 10. marca (TASR) – V dočasnom núdzovom tábore (ETC) v Humennom našlo od jeho zriadenia 25. februára útočisko už viac ako 1000 vojnových utečencov z Ukrajiny. Počet prichýlených sa mení z hodiny na hodinu, informovalo o tom TASR Prezídium Hasičského a záchranného zboru (HaZZ).

"Kým včera večer v ňom bolo ubytovaných 30 osôb, v noci prijali hasiči naraz cez 200 utečencov. Ráno sa v tábore zobudilo 251 osôb, pred malou chvíľou ich odišlo 180," priblížili hasiči.

S každým príchodom utečencov sa spája viacero úkonov, ako registrácia, ubytovanie, pravidelný výdaj stravy a humanitárnej pomoci či zdravotná starostlivosť. Po odchode rezidentov zabezpečujú hasiči upratovanie stanov a lôžok, výmenu spacích vakov a pripravujú ubytovacie stany pre ďalších. "Okrem toho vykonávajú každodenné činnosti, medzi ktoré patrí dezinfekcia priestorov, údržba sociálnych zariadení, dopĺňanie pohonných hmôt do elektrocentrál a podobne," doplnilo prezídium.