Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V obci Bogliarka so 100 obyvateľmi majú problém s dobrovoľníkmi

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Ján Krošlák

Z celkového počtu 100 ľudí by malo byť podľa primátora testovaných maximálne 50.

Bogliarka 22. októbra (TASR) - V obci Bogliarka v Bardejovskom okrese majú problém nájsť aspoň jedného dobrovoľníka na plošné testovanie na ochorenie COVID-19. Trvalý pobyt tam má 100 ľudí, časť obyvateľov však žije mimo obce a zvyšok sú seniori.

„Dobrovoľníkov na testovanie zatiaľ nemám, musím to zisťovať, nemôžem to dať niekomu príkazom. Mám 66 rokov a tiež sa do toho nehrniem, lebo som v skupine ohrozených ľudí. Máme málo informácií, nevieme nič presne. Neviem ani, že ak by som niekoho našiel, či je tam nejaká odmena. Priestory máme, ale keď som hovoril s okresným hygienikom, najlepšie by bolo testovať vonku. Máme prístrešok, lebo ak by niekto nakazený prišiel dovnútra, tak môže nakaziť ostatných,“ uviedol pre TASR starosta obce Bogliarka Jozef Pavličko s tým, že by bol nerád, keby sa nakazili starší obyvatelia.

Z celkového počtu 100 ľudí by malo byť podľa jeho slov testovaných maximálne 50. „Uvidíme, ako sa mi to podarí. Možno do večera zabezpečím nejakého dobrovoľníka. Ak nie, neviem, čo urobím,“ skonštatoval starosta. Ako povedal, z obecných peňazí nakúpil dezinfekčné prostriedky a rukavice.