Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V obci Bohunice skončil autobus mimo cesty, sanitky odviezli zranených

Nehoda autobusu v k.o. Bohunice, okres Levice si doposiaľ vyžiadala 5 zranených osôb. Foto: FB Hasičský a záchranný zbor

Na mieste zasahujú hasiči, ktorí po príchode zistili, že sa v autobuse nachádza 29 cestujúcich.

Bohunice 6. októbra (TASR) – Zatiaľ piatich zranených si vyžiadala nehoda autobusu v katastri obce Bohunice v Levickom okrese. Ten skončil mimo cesty a prevrátil sa na bok. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Katarína Križanová.

"Na mieste zasahujú hasiči, ktorí po príchode zistili, že sa v autobuse nachádza 29 cestujúcich," uviedla Križanová s tým, že momentálne sa už všetci nachádzajú mimo autobusu.



Traja zranení z prevráteného autobusu skončili v levickej nemocnici


Traja z piatich zranených z prevráteného autobusu v obce Bohunice skončili v Levickej nemocnici. Uviedla to hovorkyňa prevádzkovateľa nemocníc Martina Pavliková.

Ako doplnila, dve z pacientiek utrpeli len ľahšie zranenia a boli ošetrené ambulantne. "Tretí pacient je hospitalizovaný na oddelení úrazovej chirurgie so stredne závažnými zraneniami a je mimo ohrozenia života," povedala Pavlíková.

Polícia: Vodičovi prevráteného autobusu alkohol v dychu nezistili


Vodičovi autobusu, ktorý zišiel z cesty a prevrátil sa na bok, alkohol v dychu nezistili. Informovala o tom polícia, ktorá už nehodu vyšetruje.

Došlo k nej vo štvrtok v katastri obce Bohunice v Levickom okrese. "Vodič zájazdového autobusu pravdepodobne zišiel pravým kolesom na nespevnenú krajnicu a autobus zviezlo vpravo do priekopy," informovala polícia.

V zájazdovom autobuse bolo v čase nehody 29 cestujúcich. Podľa polície bolo po ich vyslobodení zistené, že štyria sa sťažujú na bolesti v hrudi a boli prevezení na vyšetrenie. Katarína Križanová z Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) upozornila, že pri nehode bolo ľahko zranených celkovo päť osôb.