Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V Brekove vznikla nová športovo-oddychová zóna za takmer 24.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR - Henrich Mišovič

Obec má záujem v budúcnosti priestor športovo-oddychovej zóny rozširovať o ďalšie možnosti na šport, akými sú napríklad externý stolný tenis alebo streetball.

Brekov 3. marca (TASR) – Nová športovo-oddychová zóna v obci Brekov v okrese Humenné je dokončená a slúži verejnosti. Jej vznik umožnil jeden z grantových programov prešovskej krajskej samosprávy, v rámci ktorej bol podporený dotáciou vo výške 23.967 eur. Súčasťou nového športového objektu je aj workoutové ihrisko. TASR o tom informovala hovorkyňa Prešovského samosprávneho kraja (PSK) Daša Jeleňová.

"Nová zóna je situovaná v lokalite bývalého ihriska pri obecnom úrade. Jeho súčasťou je detské ihrisko s klasickými komponentmi, ako sú lezecká stena, šmykľavka, prevažovačka či veža. Workoutová zostava obsahuje prvky na kalisteniku a funkčný tréning. Nechýbajú tu hrazdy, bradlá, steper, ako aj ľah-sed lavičky a ďalšie fitness stroje," priblížila Jeleňová.

Vybrané prvky zabezpečujú podľa jej slov využitie priestoru na zlepšovanie fyzickej zdatnosti, telesného a duševného zdravia pre deti od troch rokov, mládež, ale i pre seniorov.

Ako ďalej povedala, obec má záujem v budúcnosti priestor športovo-oddychovej zóny rozširovať o ďalšie možnosti na šport, akými sú napríklad externý stolný tenis alebo streetball.

"Aj tento rok PSK vyčlenil zo svojho rozpočtu na verejnoprospešné projektové zámery, miest, obcí, neziskových organizáciách či cirkví značnú časť finančných prostriedkov. Celkovo 2.000.000 eur prerozdelí medzi projektové zámery z oblasti športu, kultúry, sociálneho zabezpečenia a najnovšie aj zdravotníctva, a to v troch výzvach: Výzva predsedu PSK, Výzva poslancov PSK a Výzva Participatívny rozpočet," dodala Jeleňová.

Žiadosti o pridelenie dotácie prijíma kraj do 31. marca 2023.