Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V obci Dojč organizujú 8. ročník retro osláv 1. mája

Prvomájové retro oslavy Sviatku práce v obci Dojč v okrese Senica, archívna snímka. Foto: TASR - Lukáš Grinaj

Mnohí si pamätajú prvomájové sprievody, mávadlá, cigánsku či dychovú hudbu. A práve toto je možné zažiť v utorok (1.5.) v Dojči.

Dojč 30. apríla (TASR) – Obec Dojč pri Senici sa stala známa svojou tradíciou humorných spomienok na prvomájové sprievody z čias socializmu. Ani tento rok nebude výnimkou, keď sa organizuje ôsmy ročník retro osláv 1. mája. Podujatie organizuje 1. Záhorácky Retro klub Dojč, informuje obec na svojej webovej stránke.

Mnohí si pamätajú prvomájové sprievody, mávadlá, cigánsku či dychovú hudbu. A práve toto je možné zažiť v utorok (1.5.) v Dojči. Prvomájový sprievod tvoria aj historické vozidlá, medzi ktorými nechýbajú ani dobové vládne vozidlá Tatra 613, motocykle bývalej Verejnej bezpečnosti Jawa 350 či vojenské transportéry. Na minuloročnom sprievode sa stretlo viac ako 2000 účastníkov.

Okrem prvomájového sprievodu budú pre návštevníkov pripravené občerstvenie, predaj tradičných ľudových výrobkov a tradičné prvomájové atrakcie. Oficiálny program osláv začína o 13.00 h. Záujemcovia, ktorí sa chcú zapojiť do sprievodu v kroji, v rovnošatách alebo v historických vozidlách, sa majú hlásiť o 12.00 h, žiadajú organizátori podujatia.