Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 9. máj 2024Meniny má Roland
< sekcia Regióny

V obci Jablonové na Záhorí odvolili aj klienti zariadenia pre seniorov

Na Slovensku sa dnes o 7.00 hod. začali v poradí štvrté predčasné a celkovo deviate parlamentné voľby v ére samostatnej SR. Na sníme voliči zo zariadenia pre seniorov Seniorville v obci Jablonové na Záhorí, ktorí volili prostredníctvom prenosnej volebnej urny 30. septembra 2023. Foto: TASR - Erik Máder

V poradí deviatych voľbách do Národnej rady kandiduje 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia.

Jablonové 30. septembra (TASR) - V obci Jablonové v okrese Malacky prispeli do celonárodného hlasovania v sobotňajších parlamentných voľbách aj rezidenti zariadenia pre seniorov. Svoje voličské právo hlasovaním do prenosnej volebnej urny využili ôsmi ubytovaní seniori.

"Ja to vnímam ako občiansku povinnosť, nikdy som nevynechal možnosť ísť voliť," uviedol jeden z nich, pán Lev. Voľbu zvažoval, no vedel, z ktorého okruhu kandidujúcich subjektov si vyberie. "Niektoré strany sú človeku cudzie, niektoré sú v mysli zapísané lepšie, jednu z takých som si vybral," povedal.

V poradí deviatych voľbách do Národnej rady kandiduje 24 politických strán a hnutí a jedna koalícia. Hlasovať v nich môže približne 4,3 milióna voličov, volebné miestnosti môžu navštíviť do 22.00 h.