Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V obci Muráň pribudla nová cyklonabíjačka i parkovisko pre turistov

Ilustračná nabíjačka. Foto: TASR/Branislav Račko

Nabíjačku elektrických bicyklov nájdu návštevníci v blízkosti námestia priamo vo dvore predajne Muránskych buchiet.

Muráň 13. júla (TASR) – V obci Muráň v okrese Revúca pribudla nová cyklonabíjačka pre elektrické bicykle i parkovisko pre 15 áut, ktoré sa nachádza na začiatku turistických chodníkov smerujúcich k Muránskemu hradu a obľúbenej syslej lúke. TASR o tom informovala Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Gemer.

Nabíjačku elektrických bicyklov nájdu návštevníci v blízkosti námestia priamo vo dvore predajne Muránskych buchiet. Turisti tak počas čakania môžu ochutnať tradičnú pochúťku, ktorej výrobu v obci samospráva obnovila pred niekoľkými rokmi.

Nad obecným úradom pribudlo i nové parkovisko s 15 parkovacími miestami. To využijú najmä ľudia smerujúci na Muránsky hrad či sysliu lúku. Nachádza sa totiž priamo na začiatku turistických trás vedúcich k týmto lokalitám.

"Minulý rok sa nám podarilo vybudovať ďalšiu odstavnú plochu v blízkosti vstupu na náučný chodník k Muránskemu hradu, kde je možné odparkovať desať automobilov. Nie je to veľa, ale postupne sa snažíme skvalitňovať služby pre návštevníkov našej obce a okolitej prírody," poznamenal starosta obce Roman Goldschmidt.

V stredu v obci slávnostne pokrstili aj nového turistického sprievodcu najkrajšími trasami regiónu, ktorý sa okrem prírody pýši i gotickými kostolmi či baníckou históriou. "Spolu s pracovníkmi národných parkov, ale aj miestnymi znalcami týchto lokalít, sme vytipovali tie najzaujímavejšie a aj touto publikáciou pozývame turistov, aby spoznávali prírodu nášho regiónu," priblížil výkonný riaditeľ OOCR Gemer Jaroslav Hric.

Na rozvoji cyklistickej a turistickej infraštruktúry v obci Muráň spolupracovala samospráva s OOCR Gemer. Projekty finančne podporila aj Rozvojová agentúra Banskobystrického samosprávneho kraja.