Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V obci Podhorie po štyroch dňoch obnovili dodávky elektriny

Snehová kalamita Foto: TASR/AP

Dodávky elektriny podľa starostky Dany Lóžiovej obnovili len dnes napoludnie.

Podhorie 3. februára (TASR) - Približne štyri dni boli obyvatelia Podhoria v okrese Banská Štiavnica bez elektrickej energie. Dodávky elektriny podľa starostky Dany Lóžiovej obnovili len dnes napoludnie. "Verím, že už bude všetko v poriadku," skonštatovala starostka.

Obec mala okrem toho aj problémy s prejazdnosťou cesty v smere od Sklených Teplíc, niekoľko dní bola v tomto smere odrezaná. "Nešli nám žiadne autobusy, ani smerom na Banskú Štiavnicu, ani smerom dolu na Sklené Teplice. Obyvatelia sa nevedeli dostať autobusmi ani do práce, ale včera nám to vo večerných hodinách sprejazdnili," vysvetlila Lóžiová.

Kalamitná situácia podľa jej slov ľudí v obci zaskočila. Naposledy sa niečo podobné v dedine stalo v roku 2006. "Zaskočilo nás to, že aj prístup bol odrezaný. Aj elektrina. Mnohí už majú za posledné roky kúrenia nastavené na čerpadlá, ktoré im poháňa elektrika, takže mali studené domácnosti," dodala starostka s tým, že starosti jej robilo najmä to, ako situáciu zvládnu starší obyvatelia, ktorých je v obci väčšina.

Na obnove dodávok elektrickej energie stále pracujú aj v neďalekom Močiari. Aj táto obec je od piatka (31.1.) bez elektriny. Na mieste, kde má obec potrhané vedenie, sa dnes bola osobne pozrieť aj starostka Adriana Vančová. "Máme prísľub, že dnes do 15.00 h bude elektrina zapnutá," ozrejmila.