Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V obci Šalov vyšetruje NAKA údajnú korupciu voličov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Ján Krošlák

Za odovzdanie hlasu konkrétnemu kandidátovi mali voliči zinkasovať finančnú odmenu 50 eur a darček podľa potreby danej osoby.

Nitra 29. októbra (TASR) – Polícia vyšetruje podozrenie z volebnej korupcie v obci Šalov v okrese Levice. Oznámila ju kandidátka na starostku, podľa vyjadrenia ktorej dve osoby zo Šalova mali spolupracovať s terajšou starostkou a sľubovať finančnú odmenu občanom za odovzdané hlasy vybranému kandidátovi. Vyšetrovanie prípadu prevzala NAKA, potvrdila to hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Nitre Renáta Čuháková.

Údajná korupcia spočíva v tom, že 38-ročný Šalovčan privedie osobu do volebnej miestnosti s tým, že dotyčný volič nevie čítať ani písať, preto je muž prítomný pri voľbe a sleduje, koho volič krúžkuje. Muž však mal takto vodiť k urne aj osoby, ktoré čítať a písať vedia. Za odovzdanie hlasu konkrétnemu kandidátovi mali voliči zinkasovať finančnú odmenu 50 eur a darček podľa potreby danej osoby. Vo volebnej miestnosti na obecnom úrade v Šalove takto malo od rána prejsť už minimálne 10 až 12 ľudí. Celý priebeh tejto korupcie je údajne zaznamenaný na kamerovom zázname. Oznamovateľka tvrdí, že k incidentu má aj svedkov.