Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V obci Stožok nevedia, či vybudujú plánovaný domov dôchodcov

Ilustračná fotka. Foto: TASR - Jozef Poliak

Projekt ostáva aj naďalej v štádiu zámeru.

Stožok 7. marca (TASR) – Zatiaľ nie je známe, či v obci Stožok v Detvianskom okrese vybudujú plánovaný domov dôchodcov. Ako pre TASR uviedla starostka Darina Petrincová, tento projekt ostáva aj naďalej v štádiu zámeru.

Informovala, že samospráva v minulosti uvažovala nad vybudovaním zariadenia v budove bývalého bytového domu v susedstve obecného úradu v centre obce. "Čo sa týka prvej verzie, prerobenie bytovky na domov dôchodcov, padla," podotkla starostka s tým, že obec preto pristúpila k príprave projektu na novej ploche. V súčasnosti však podľa jej slov nad týmto projektom v Stožku neuvažujú. Súvisí to s infláciou i cenami energií. "Uvidíme, ako sa bude situácia vyvíjať ďalej," doplnila.

Stožok sa za uplynulých 20 rokov počtom obyvateľov takmer zdvojnásobil. V súčasnosti v ňom žije 1074 ľudí. Vyplýva to zo zistení Sčítania obyvateľov, domov a bytov (SODB) 2021. Na prilákanie nových, najmä mladých ľudí slúžili v minulosti viaceré rozvojové programy. V obci naštartovali bytovú a rodinnú výstavbu a vybudovali aj športový areál. "Dnes je už však veľa ľudí v dôchodkovom veku a preto treba rozmýšľať, čo s nimi. Vybudovanie domova dôchodcov sa nám zdá ako veľmi potrebné a vhodné," povedala starostka v minulosti.