Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Regióny

V obnovenom amfiteátri v Piešťanoch bude oslava MDD

Ilustračná snímka. Foto: TASR- Erika Ďurčová

Počet ľudí v areáli kina je limitovaný aktuálnymi protipandemickými opatreniami. Pri vstupe bude potrebné nahlásiť svoje meno a kontakt.

Piešťany 27. mája (TASR) – V čerstvo obnovenom prírodnom kine v Piešťanoch sa bude konať v sobotu (29. 5.) program k Medzinárodnému dňu detí. Začne sa napoludnie, v jeho úvode vystúpi kúzelník Peter Šesták s Magic Show. Informovala o tom Miroslava Dlhá z Mestského kultúrneho centra (MsKS), ktoré podujatie pripravilo.

„Nasledovať bude bubenícky workshop pod vedením slovenskej klaviristky a skladateľky Jany Bezek a Thierryho Ebama z afrického Konga a bude zameraný na improvizáciu v hudbe,“ uviedla Dlhá. Predstaví sa divadlo ZkuFraVon, uvedie pouličné bábkové divadlo Pinocchio a podujatie uzatvorí koncert hudobnej skupiny Pánko. Súčasťou jej vystúpenia bude aj interaktívny hudobný miniworkshop, deti sa naučia hrať na rôzne rytmické nástroje a budú mať možnosť zahrať si priamo s kapelou.

„V rámci sprievodného programu deti čakajú tvorivé dielne Základnej umeleckej školy Piešťany s názvom Deti sú králi, kde si budú môcť vyrábať korunky podľa predlôh, zdobené diamantmi. A napokon Malá škola nového cirkusu dokáže, že zvládnutie žonglovania nie je vôbec komplikované,“ doplnila Dlhá.

Počet ľudí v areáli kina je limitovaný aktuálnymi protipandemickými opatreniami. Pri vstupe bude potrebné nahlásiť svoje meno a kontakt.