Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 30. apríl 2024Meniny má Anastázia
< sekcia Regióny

V obvodoch Michalovce, Vranov a Humenné prebehlo nerušene

Ilustračná snímka. Hrad pri obci Vinné v okrese Michalovce zdobí nový architektonický prvok. Je ním strecha, ktorú postavili v tomto roku nad priestormi hradného paláca. Spomínaná historická stavba prechádza už tretí rok rekonštrukciou vďaka finančnej podpore zo strany štátu. Foto: TASR/Roman Hanc

Bez akýchkoľvek rušivých momentov prebehlo dnešné referendum na území obvodov Vranov, Humenné a Michalovce.

Vranov nad Topľou/Humenné/Michalovce 7. februára (TASR) - Bez akýchkoľvek rušivých momentov prebehlo dnešné referendum na území obvodov Vranov, Humenné a Michalovce. Pre TASR to potvrdili v čase uzatvárania hlasovacích miestností členovia obvodných referendových komisií a vedúci odborov všeobecnej vnútornej správy jednotlivých okresných úradov (OÚ).

V obvode Vranov nad Topľou sa na dnešnom referende mohlo zúčastniť približne 62.000 oprávnených občanov dvoch miest a 66 obcí. K dispozícii mali celkovo 91 hlasovacích miestností. Podľa vedúceho zmieneného odboru vranovského OÚ Dominika Vargu mal dnešný plebiscit hladký priebeh. Obvodná komisia pre referendum nemusela riešiť v teréne žiadne podnety.

Prívlastkom bezproblémový možno označiť aj priebeh referenda na území obvodu Humenné. "Obvodná komisia pre referendum bola dnes na výjazdoch do 18.00 h. Predtým a ani potom sme však žiadne problémy nezaznamenali," uviedol Ján Sentál z OÚ v Humennom. Na území humenského obvodu sa do dnešného plebiscitu mohlo zapojiť viac ako 91.000 oprávnených občanov, a to konkrétne v mestách Humenné, Snina, Medzilaborce a 115 obciach regiónu.

"Všetko prebehlo normálne. Ťažko odhadnúť účasť, vysoká, ale asi zrejme nebude," uviedla na margo dnešného hlasovania v obvode Michalovce predsedníčka tamojšej komisie Ľudmila Svobodová. V michalovskom obvode, do ktorého patria mestá Michalovce, Strážske, Veľké Kapušany, Sobrance a ďalších približne 120 obcí regiónu, mohlo dnes hlasovať viac ako 104.000 oprávnených občanov.