Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V okrese Michalovce sa zrazil vlak s osobným autom, dvaja mŕtvi

ILustračné foto Foto: TASR

Priecestie, kde došlo k nehode bolo nezabezpečené, označené výstražnými krížmi.

Nacina Ves 22. augusta (TASR) - Na železničnom priecestí v obci Nacina Ves v okres Michalovce došlo dnes večer k zrážke vlaku s osobným autom. Pri dopravnej nehode utrpeli dvaja ľudia ťažké zranenia, na následky ktorých zomreli.

Ako TASR informoval Marián Hric z operačného strediska Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Michalovciach, informáciu o zrážke vlaku s osobným autom značky Hyundai Santa Fe získali hasiči dnes približne o 18.18 h.

"Vo vozidle sa po príchode hasičov na miesto nehody nachádzala jedna mŕtva osoba - vodič. Druhá osoba ženského pohlavia ešte javila známky života ale aj napriek zásahu rýchlej zdravotníckej pomoci v čase približne o 19.00 h zomrela," priblížil Hric s tým, že hasičom sa ju ešte predtým podarilo z havarovaného vozidla vyslobodiť.

Záchranári dnes museli pomáhať aj rušňovodičovi havarovaného vlaku. Ten na mieste nehody pravdepodobne vplyvom psychického vypätia skolaboval.

Ako TASR informovala hovorkyňa Železníc Slovenskej republiky (ŽSR) Martina Pavliková rýchlik 605, ktorý sa zrazil s osobným autom mal pôvodne namierené do Humenného.

"Premávka je na úseku, kde došlo k nehode od 18.20 h úplne prerušená. Auto je ešte stále zakliesnené pod vlakom a hasiči sa ho stále snažia vyslobodiť spod rušňa," doplnila hovorkyňa.

Zároveň dodala, že pre cestujúcich zabezpečili železnice náhradnú autobusovú dopravu. "V Humennom je pripravený náhradný rušeň aby mohli vlaky ďalej premávať, no trať je na mieste nehody nateraz naďalej neprejazdná."

Priecestie, kde došlo k nehode bolo nezabezpečené, označené výstražnými krížmi. Príčina tejto tragickej udalosti budú predmetom ďalšieho šetrenia.