Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V okrese Michalovce zaistili 39 kartónov cigariet bez známok

Ilustračná snímka. (KÚFS) - pobočka Východ. FOTO TASR - KR PZ v Košiciach Foto: TASR

Hliadka Oddelenia hraničnej kontroly (OHK) Policajného zboru na hlavnej ceste medzi obcami Veľké Slemence a Ptrukša zastavila osobné auto, ktorého vodičom bol miestny obyvateľ.

Michalovce 24. novembra (TASR) - Spolu 7800 kusov cigariet bez kontrolných známok na označenie tovaru zaistili policajti v stredu (23. 11.) ráno v okrese Michalovce. Vodič ich mal v aute. TASR o tom informovala hovorkyňa Riaditeľstva hraničnej a cudzineckej polície (RHCP) Sobrance Agnesa Kopernická.

Hliadka Oddelenia hraničnej kontroly (OHK) Policajného zboru na hlavnej ceste medzi obcami Veľké Slemence a Ptrukša zastavila osobné auto, ktorého vodičom bol miestny obyvateľ. Na zadných sedadlách boli položené tri balíky obalené čiernou fóliou. Bolo v nich 39 kartónov cigariet. "Daňová hodnota zaistených cigariet je 1538,08 eura a únik na spotrebnej dani z tabakových výrobkov bol vyčíslený na sumu 974,22 eura," uviedla.

Prípad pre podozrenie z porušenia predpisov o štátnych technických opatreniach na označenie tovaru podľa Kopernickej prevzal vyšetrovateľ Kriminálneho úradu Finančnej správy (KÚ FS), pobočka Východ Košice.