Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Regióny

V okrese Žilina evidujú dva prípady nákazy novým koronavírusom

Ilustračné foto. Foto: TASR – Maroš Černý

Jeden prípad s banskou činnosťou v Českej republike.

Žilina 23. júna (TASR) – Regionálny úrad verejného zdravotníctva (RÚVZ) v Žiline momentálne eviduje dva prípady nákazy novým koronavírusom v okrese Žilina.

Podľa riaditeľa žilinského RÚVZ Martina Kapasného súvisí jeden prípad s banskou činnosťou v Českej republike. „Osoba je v domácej izolácii bez klinických príznakov. Druhá pozitívna osoba je v domácej karanténe v prechodnom bydlisku mimo okresu Žilina. Má pracovisko v okrese Žilina a pri svojom pracovnom zaradení neprichádza štandardne do styku s klientmi. Priestory pracoviska boli uzavreté a dezinfikované," uviedol Kapasný.

Doplnil, že pozitívny výsledok druhej osoby zistili na základe preventívneho vyšetrenia pre kontakt s pozitívnou osobou, ktorá má tiež bydlisko mimo okresu Žilina.

„Okrem tejto jednej osoby boli identifikované ďalšie potenciálne kontakty, všetky vyšetrili s negatívnym výsledkom. V rámci štandardných postupov napriek prvému negatívnemu výsledku im bola vzhľadom na inkubačnú dobu nariadená 14-dňová karanténa v domácom prostredí," dodal riaditeľ RÚVZ v Žiline.