Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V okresných mestách BSK naďalej trvá záujem, tvoria sa rady

Na snímke ľudia čakajúci na odbernom mieste pred domom kultúry v Pezinku počas celoplošného testovania Slovenska na ochorenie Covid-19, 31. októbra 2020. Foto: TASR - Pavol Zachar

V Pezinku je o testovanie záujem, v radoch čakajú desiatky ľudí.

Senec 31. októbra (TASR) – Záujem o testovanie v Senci neutícha ani v podvečerných hodinách. "Odberné tímy idú na 130 percent, odhadujem, že v priemere stihnú otestovať 50 až 55 ľudí za hodinu," informoval primátor okresného mesta Dušan Badinský.

Po situácii predpoludním sa podľa jeho slov stabilizovala situácia so zdravotníkmi, mierne zdržanie podvečer spôsobila absencia testovacích setov, ktoré bolo potrebné doplniť. Pozitivita prípadov je podľa neoficiálnych informácií nízka, pohybuje sa okolo 0,3 percenta, primátor však vidí isté riziko v tom, že takúto pozitivitu zaznamenávajú aj u cudzincov z tretích krajín pracujúcich v logistických centrách okolo mesta. "Otázne je, ako bude možné v podmienkach, v ktorých bývajú, realizovať a monitorovať dodržiavanie karantény," naznačil. Badinský si myslí, že záujem o testovanie bude aj v nedeľu (1. 11.). "Minimálne predpoludním bude podľa môjho názoru rovnaká účasť ako v sobotu," dodal.

V Pezinku je o testovanie záujem, v radoch čakajú desiatky ľudí. Zatvorený je drive-in v kameňolome, na dvore základnej školy Orešie je stále množstvo ľudí, ktorí čakajú na test. Na štadióne na Cajle sa čaká v rade zhruba hodinu. Mesto na sociálnej sieti informovalo, že negatívne výsledky mali aj všetci ľudia bez domova v nocľahárni.

Po podvečernej prestávke sa testovanie v Malackách znovu rozbehlo. "Mierne sa predĺžili čakacie doby, pri odberných miestach čaká približne do 100 ľudí," informuje mesto na sociálnej sieti. Predpoludním otestovali v Malackách 2555 ľudí. Pozitívnych bolo 11 z nich. Malačania využívajú aj možnosti dať sa otestovať v okolitých obciach.