Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V okresoch Prešov a Košice otvorili všetky miestnosti načas

Na snímke hlasovacie lístky pre okrskové volebné komisie pre referendum. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

V Prešove aj 171 žiadostí o prenosnú volebnú schránku, požiadať o ňu môžu obyvatelia aj počas referendového dňa.

Košice/Prešov 21. januára (TASR) - Všetky hlasovacie miestnosti v okresoch Prešov a Košice otvorili načas, úvod sobotňajšieho referenda bol bez komplikácií. Pre TASR to potvrdila predsedníčka okresnej volebnej komisie v Prešove Ivana Roháčová s tým, že v prešovskom okrese sa v sobotu hlasuje v 220 okrskoch.

"Nemáme hlásené žiadne problémy, zatiaľ je absolútne pokojný priebeh referenda. Všetkých 165 klasických okrskov v okrese sa otvorilo načas. Máme aj štyri špeciálne okrsky, kde volia voliči v karanténe či izolácii," priblížila zapisovateľka okresnej volebnej komisie v Košiciach Blanka Sándorová. Počas dňa sa členovia komisie chystajú aj do terénu na kontrolu jednotlivých okrskov.



V Prešove otvorili všetkých 66 volebných miestností a bez problémov začali pracovať všetky okrskové komisie. "Zapísaných máme 68.782 voličov, vydali sme 329 hlasovacích preukazov a z voľby poštou zo zahraničia sa nám vrátilo sedem obálok, pričom na začiatku požiadalo 15 ľudí o voľbu poštou," uviedol pre TASR koordinátor referenda v Prešove Jozef Smetana.

Okrem toho mali v Prešove aj 171 žiadostí o prenosnú volebnú schránku, požiadať o ňu môžu obyvatelia aj počas referendového dňa.