Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V okresoch v Žilinskom a Trenčianskom kraji je referendum pokojné

Ilustračná snímka z volebnej miestnosti. Foto: TASR

Väčšie problémy počas plebiscitu nezaznamenala polícia v Trenčianskom kraji, potvrdila pre TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová.

Trenčín/Žilina 21. januára (TASR) - Sobotné referendum je v okresoch Trenčianskeho a Žilinského kraja zatiaľ pokojné a bez väčších problémov. Vyplýva to z vyjadrení polície. Bezproblémový priebeh hlásia i vybrané okresné volebné komisie (OVK).

Väčšie problémy počas plebiscitu nezaznamenala polícia v Trenčianskom kraji, potvrdila pre TASR trenčianska krajská policajná hovorkyňa Katarína Kuzmová. Rovnako je to i v susednom Žilinskom kraji, doplnila žilinská krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová.

"Problémy nezaznamenali ani v okresoch Trenčín a Ilava, ktoré má na starosti OVK pre referendum v Trenčíne," doplnila zapisovateľka komisie Iveta Bartošová. Členovia komisie podľa nej skontrolovali niekoľko okrskov počas toho, ako boli odovzdať svoj hlas v referende. "Ak bolo v jednej budove viac okrskov, pozreli ich všetky," doplnila.

Referendum je pokojné i v okrese Žilina, okrskové komisie OVK nenahlásili žiaden problém, potvrdila Petronela Rumanová z Okresného úradu Žilina. "Doposiaľ sa členovia komisie neboli nikde pozrieť," dodala Rumanová.

Podnety či problémy nezaznamenali ani v okrese Bánovce nad Bebravou. Vedúca odboru všeobecnej vnútornej správy Okresného úradu v Bánovciach nad Bebravou Monika Hederová uviedla, že hlasovanie v plebiscite v okrese je rovnako pokojné.