Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 22. máj 2024Meniny má Júlia a Juliána
< sekcia Regióny

V okrsku č. 2 v Bystranoch otvorili miestnosť o päť minút neskôr

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Erik Mader

Všetky miestnosti sa otvorili načas v okrese Kežmarok, členovia tamojšej komisie pôjdu situáciu skontrolovať priamo do terénu.

Ak si želáte, aby počítač prečítal text článku, použite prehrávač nižšie.
00:00 / 00:00
Poprad/Stará Ľubovňa/Kežmarok/Spišská Nová Ves 6. apríla (TASR) - V okrsku číslo dva v obci Bystrany v spišskonovoveskom okrese otvorili volebnú miestnosť o päť minút neskôr. Člen okresnej volebnej komisie v Spišskej Novej Vsi Anton Mican pre TASR uviedol, že nešlo o nič vážne.

"Bol tam nejaký problém s kľúčmi, takže to o pár minút predĺžime. Inak sme nikde problémy hlásené nemali," uviedol Mican. V okresoch Spišská Nová Ves a Gelnica je okolo 120 okrskov, aj preto tam pred dvoma týždňami hlasy spočítali približne o druhej hodine po polnoci.

"V okresoch Poprad a Levoča platí to isté, čo pred dvoma týždňami, nemáme informácie o tom, že by sa nejaká miestnosť neotvorila načas," priblížil situáciu zapisovateľ okresnej komisie v Poprade Maroš Baranec. V prvom kole odovzdali zápisnicu krátko po polnoci a účasť bola okolo 51 percent. "Verím, že nikde nebudú problémy a spočítame hlasy skôr," dodal.

Všetky miestnosti sa otvorili načas aj v okrese Kežmarok, členovia tamojšej komisie pôjdu situáciu skontrolovať priamo do terénu. Predsedníčka okresnej volebnej komisie v Kežmarku Veronika Havírová uviedla, že majú dohromady 67 okrskov v 41 obciach a mestách. Pred dvoma týždňami sa hlasy voličov podarilo zrátať okolo jednej hodiny, predsedníčka verí, že tento raz to bude pred polnocou. "Keďže sú už všetci zaškolení, myslím, že to pôjde rýchlo," dodala.

Pred dvoma týždňami bola v okrese Stará Ľubovňa približne polovičná účasť voličov. Zapisovateľ tamojšej okresnej volebnej komisie Peter Lompart sa domnieva, že v druhom kole by mohla byť o čosi vyššia. "Ráno nám nikto nič nehlásil, všetko je v poriadku, budeme sa snažiť počas dňa prejsť a navštíviť všetkých 62 okrskov," dodal.

Na Spiši je dohromady približne 400 volebných okrskov.