Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

V Ostrom Grúni chcú opraviť a zatepliť strechu materskej školy

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Na stavbu už majú pripravený aj projekt, momentálne čakajú na vhodnú výzvu, na čerpanie financií z eurofondov.

Ostrý Grúň 30. januára (TASR) – Opraviť a zatepliť strechu na materskej škole, ktorú navštevuje aktuálne 24 detí, plánujú v obci Ostrý Grúň v okrese Žarnovica. Na stavbu už majú pripravený aj projekt, momentálne čakajú na vhodnú výzvu, na čerpanie financií z eurofondov.

"Plánovanú výstavbu nájomných bytov nad materskou školou v súčasnej nebudeme realizovať, rozhodli sme sa však zrekonštruovať nevyhovujúcu strechu," uviedol pre TASR starosta Ján Adamov.

V štádiu prípravy majú však projekt výstavby nových nájomných domov na obecných parcelách, kde by mohlo vyrásť až 17 nových domov. Pri futbalovom ihrisku plánujú navyše postaviť detské a workoutové ihrisko. "Všetko však závisí od financií, ktoré nám v súčasnej ekonomickej situácii podobne ako iným obciam na Slovensku chýbajú," pripomenul starosta.

Obci sa podarilo v septembri 2021 založiť aj obecný sociálny podnik. Sedem zamestnancov podniku sa venuje najmä údržbe obecného majetku, ale aj zabezpečovaniu objednávok od občanov. Podnik založila obec vôbec ako prvá v regióne, aby zabezpečila čo najlepšiu údržbu verejných priestorov a súčasne dala prácu zdravotne znevýhodneným občanom.