Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 18. jún 2024Meniny má Meniny má Vratislav
< sekcia Regióny

V osvetovom stredisku v Senici sprístupnia výstavu fotografií AMFO

Ilustračná fotografia. Foto: TERAZ.sk

Výstava bude v priestoroch Záhorského osvetového strediska otvorená do 21. júla. Hlavným partnerom a odborným garantom je Národné osvetové centrum v Bratislave.

Senica 20. júna (TASR) - Vo výstavných priestoroch Záhorského osvetového strediska (ZOS) v Senici sprístupnia 23. júna výstavu fotografií 27. ročníka súťažnej výstavy neprofesionálnej fotografickej tvorby Trnavského kraja AMFO 2022. TASR o tom informoval Tomáš Jurovatý zo ZOS.

Do súťažnej výstavy postúpilo z regionálnych kôl 50 autorov. "Súťaž je rozdelená do troch kategórií. Prvou je veková kategória do 15 rokov, druhou od 15 do 25 rokov a treťou je skupina nad 25 rokov. V každej skupine sa súťaží v kategóriách čiernobiela fotografia a farebná fotografia. Bez rozlíšenia veku sú kategórie cykly a experiment," uviedol Jurovatý.

Predložené fotografické práce posudzovala porota odborníkov, umeleckých fotografov a pedagógov. "Ocenení a odporučení autori odbornou porotou postúpia do celoštátneho kola súťaže neprofesionálnej fotografickej tvorby – AMFO 2023," doplnil Jurovatý.

Výstava bude v priestoroch Záhorského osvetového strediska otvorená do 21. júla. Hlavným partnerom a odborným garantom je Národné osvetové centrum v Bratislave. Súťažná výstava sa realizuje s finančnou podporou Trnavského samosprávneho kraja.