Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 28. máj 2024Meniny má Viliam
< sekcia Regióny

V parku v Pohorelej sa už po tretí raz uskutoční festival Čudesno

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk

V programe sú rodinné prírodno-lesnícke aktivity, lesná pedagogika, jazdenie na poníkoch, sokoliari, ale aj prezentácia slovenských divokých hôr v podaní dlhoročného wildlife filmára.

Pohorelá 15. augusta (TASR) - Už po tretí raz sa v Pohorelskej Maši, časti obce Pohorelá v Breznianskom okrese, uskutoční multižánrový festival Čudesno. Miestom jeho konania 19. augusta je historický Coburgovský park, kde na návštevníkov od poludnia až do neskorého večera čaká pestrý program. Informoval o tom na sociálnej sieti hlavný organizátor, občianske združenie (OZ) Coburgovci na Slovensku.

V programe sú rodinné prírodno-lesnícke aktivity, lesná pedagogika, jazdenie na poníkoch, sokoliari, ale aj prezentácia slovenských divokých hôr v podaní dlhoročného wildlife filmára a otvorenie výstavy akademického maliara Štefana Galváneka Pohorelský železiarsky komplex na plátne. O bylinkách spod Kráľovej hole a ich využití porozpráva fytoterapeutka Edita Gabajová. Odznejú tiež prednášky o baníckom podnikaní Coburgovcov na pomedzí Spiša a Gemera či o detstve cára Ferdinanda a jeho detí. Nebudú chýbať ani remeselné stánky a kultúrne vystúpenia.

"V programe si nájdu niečo pre seba nadšenci histórie, ktorí bažia po nových informáciách a vzdelaní, ale i deti, ktoré túžia spoznávať svet vôkol seba hrou a zážitkami. Večer bude čarovný, tanečno-muzikálno-éterický dotvorený tôňou storočných stromov v parku. Rozpovedia príbehy minulé, a tak na chvíľku opäť ožije železná história, ktorá formovala región Horehronie do jeho dnešnej podoby," avizuje OZ.