Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

V Partizánskom budú môcť ľudia rozhodnúť o použití financií z rozpočtu

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Na tento účel vyčlenila radnica 20.000 eur.

Partizánske 14. marca (TASR) - Obyvatelia Partizánskeho budú môcť opäť rozhodnúť o občianskych zámeroch, ktoré miestna samospráva podporí zo svojho rozpočtu. Na tento účel vyčlenila radnica 20.000 eur. Informoval o tom primátor Jozef Božik.

Každý občan alebo organizácia môže do 31. marca podať v zmysle stanovených pravidiel návrh komunitného projektu z rôznych oblastí, ako doprava a komunikácie, životné prostredie, kultúra, šport, sociálna pomoc či sociálne služby. Maximálna požadovaná suma na financovanie jedného projektu je 2000 eur.

Verejné prerokovanie projektov za účasti zodpovedných odborných garantov mestského úradu, ako i priestor na dopracovanie zámerov bude v apríli, o podpore vybraných zámerov by mala verejnosť hlasovať v máji.

Rozhodnúť o zlepšení komunitného života v Partizánskom prostredníctvom projektov mohla verejnosť po prvý raz v roku 2016. Minulý rok podporila radnica financiami z rozpočtu mesta desať projektov, napr. čitáreň pri cirkevnej škole, skvalitnenie tréningového procesu mladých zápasníkov, organizáciu večerného behu mestom.