Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 17. máj 2024Meniny má Gizela
< sekcia Regióny

V Partizánskom pripravili pre ľudí dotazník o budúcom smerovaní mesta

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Súčasťou procesu tvorby PHRSR je podľa nej aj zistenie názorov obyvateľov formou anonymného prieskumného dotazníka.

Partizánske 4. augusta (TASR) - Obyvatelia Partizánskeho sa budú môcť zapojiť do rozhodovania o budúcom rozvoji mesta. Získané informácie z dotazníka, ktorý samospráva pripravila, budú slúžiť ako podklad pri tvorbe Programu hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja (PHRSR) na roky 2024 až 2030. Informovala o tom Martina Skaličanová z mestského úradu (MsÚ).

"PHRSR je plánovacím dokumentom, ktorý stanovuje víziu rozvoja mesta a rozvojové aktivity. Je smerodajný pre prácu poslancov a vedenia mesta, a tiež nevyhnutným dokumentom pre získavanie rôznych dotácií," pripomenula Skaličanová.

Súčasťou procesu tvorby PHRSR je podľa nej aj zistenie názorov obyvateľov formou anonymného prieskumného dotazníka. "Dotazník mesto použije pre budúce diskusie s občanmi, ktorí svojimi návrhmi a názormi majú možnosť poukázať na priority, a tiež možné problémy vo všetkých oblastiach života v meste a jeho okolí," priblížila.

Obyvatelia sa budú môcť vyjadriť k tomu, ako vidia budúcnosť mesta, na čo sa má samospráva zamerať, čo je potrebné podľa nich zmeniť. Online dotazník nájdu na webovej stránke mesta, jeho tlačená verzia je k dispozícii v podateľni MsÚ.