Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Regióny

V Petržalke doteraz dosiahla volebná účasť približne 12 percent

Na snímke volička vhadzuje obálku s hlasovacím lístkom do volebnej schránky vo volebnej miestnosti v Gymnáziu Park mládeže v Košiciach 21. januára 2023. Foto: TASR – František Iván

Ľudia sa v referende môžu vyjadriť, či súhlasia s tým, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie referendom alebo uznesením Národnej rady SR.

Bratislava 21. januára (TASR) - V bratislavskej Petržalke doteraz dosiahla volebná účasť v referende približne 12 percent. Pre TASR to uviedla hovorkyňa mestskej časti Mária Halašková. Priebeh je podľa nej počas celého dňa pokojný a bezproblémový vo všetkých 56 okrskoch.

"Neevidujeme žiadne závažné sťažnosti ani konfliktné udalosti," spresnila Halašková. Najviac ľudí zatiaľ odvolilo na základných školách Nobelovo námestie a Vlastenecké námestie. "Naopak, najnižšia účasť je v Materskej škole Fialová v Slnečniciach," doplnila.

Na Slovensku sa koná deviate referendum v histórii samostatnej SR. Týka sa zmeny Ústavy SR. Hlasovacie miestnosti sú otvorené do 22.00 h.

Ľudia sa v referende môžu vyjadriť, či súhlasia s tým, aby bolo možné skrátiť volebné obdobie referendom alebo uznesením Národnej rady SR. Má to zabezpečiť zmena Ústavy SR.