Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

POŽIAR V PIEŠŤANOCH: Horel rodinný dom a garáž

Ilustračná foto. Foto: TASR/AP

Hasenie prebiehalo cez vytvorené otvory. Odpojené museli byť hlavné prívody zemného plynu a elektrickej energie.

Piešťany 27. januára (TASR) - Škodu najmenej 200.000 eur napáchal požiar rodinného domu v Piešťanoch. Vo štvrtok (26. 1.) sa rozhorel v radovej zástavbe na Ulici sv. Cyrila a Metoda a zachvátil jednopodlažnú garáž s priľahlou prístavbou domu. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) v Trnave Lena Košťálová.

"Pri príchode hasičov sa spopod striech oboch stavieb šírilo silné dymenie. Požiar sa šíril z vonkajšej strany spod strechy garáže na fasádu druhého podlažia rodinného domu. Z opačnej strany horiacej garáže a prístavby sa nachádzala garáž susedného rodinného domu spojená spoločnou jednou stenou. Požiar sa však nestihol rozšíriť na susedný objekt," opísala hovorkyňa.

Hasenie prebiehalo cez vytvorené otvory. Odpojené museli byť hlavné prívody zemného plynu a elektrickej energie, príslušníci začali likvidačné práce zo strechy garáže so súčasným rozoberaním plechovej strešnej konštrukcie pomocou motorovej píly a ručného náradia. Zároveň z prednej strany garáže odstránili rolovaciu vstupnú bránu a začali s hasiacimi prácami aj z vnútra objektu. Postupným rozoberaním konštrukcie prišlo k lokalizácii požiaru. Zasahujúcim príslušníkom sa podarilo uchrániť majetok v sume 500.000 eur. Pri udalosti neprišlo k žiadnemu zraneniu.