Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Regióny

V Piešťanoch od apríla spúšťajú nový spôsob zberu separovaného odpadu

Ilustračné foto. Foto: TASR - Radovan Stoklasa

Nový spôsob zberu bude podľa radnice výhodný v tom, že obyvatelia budú mať dostatočný priestor na jeho ukladanie a spôsob zberu odpadov s cieľom znižovania nákladov bude efektívnejší.

Piešťany 5. marca (TASR) – Separovaný odpad sa v Piešťanoch od nasledujúceho mesiaca bude realizovať novým spôsobom. Trojzber pre plasty, tetrapaky a kovy do jednej nádoby začne platiť súbežne s výmenou spoločnosti pre nakladanie so separovaným zberom, informoval o tom Martin Ričány z oddelenia komunikácie na piešťanskej radnici.

"Trojzber už funguje vo viacerých slovenských mestách," uviedol Ričány. Poslanci na schôdzi mestského zastupiteľstva v posledný februárový deň odsúhlasili aj ďalšie kroky. Počet zberných nádob sa na stojiskách pred obytnými domami a v rodinných domoch pritom meniť nebude, zostáva aj frekvencia vývozu. Nový spôsob zberu bude podľa radnice výhodný v tom, že obyvatelia budú mať dostatočný priestor na jeho ukladanie a spôsob zberu odpadov s cieľom znižovania nákladov bude efektívnejší.