Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Plešivci došlo v noci k zrážke vlaku s rušňom

Na snímke zrážka vlaku a rušňa, ku ktorej došlo pri odchode zo železničnej stanice Plešivec, okres Rožňava vo štvrtok 28. júna 2018. K zraneniu osôb nedošlo. Príčina nehody je predmetom ďalšieho vyšetrovania. Foto: TASR KR PZ Košice

U osôb zúčastnených na dopravnej ceste vlaku bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom.

Plešivec 28. júna (TASR) – K zrážke vlaku R 800 s rušňom došlo vo štvrtok okolo 1.15 h na železničnej stanici Plešivec v okrese Rožňava. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová, podľa ktorej sa rušeň následne medzi výhybkami vykoľajil medzi dvoma osami.

„Zrážkou k zraneniu osôb nedošlo. U osôb zúčastnených na dopravnej ceste vlaku bola vykonaná dychová skúška s negatívnym výsledkom. Vzniknutá škoda doposiaľ nie je známa. Na mieste boli prítomní aj pracovníci inšpekcie životného prostredia," uviedla hovorkyňa.

Polícia podľa jej slov vec dokumentuje ako podozrenie z prečinu všeobecného ohrozenia. „Presná príčina, bližšie okolnosti i miera zavinenia sú predmetom ďalšieho vyšetrovania," uzavrela.

Podľa slov hovorcu Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) Tomáša Kováča bol pri nehode okrem vykoľajeného posunujúceho rušňa poškodený rušeň rýchlika a štyri vozne. "Môžeme súčasne potvrdiť, že k žiadnemu zraneniu osôb nedošlo. Skutočná príčina nehody a taktiež miera zavinenia sa vyšetruje, ZSSK však s najväčšou pravdepodobnosťou vinu nenesie," dodal.