Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Regióny

V Pohronskom múzeu vystavujú obrazy Dagmar Gregušovej

Ilustračné foto. Foto: TASR - Milan Kapusta

Maľovanie jej učarovalo už v detstve. Už ako školáčka sa zúčastňovala na výtvarných súťažiach. Navštevovala miestnu LŠU v Novej Bani, výtvarný odbor.

Nová Baňa 15. októbra (TASR) – Výstavu obrazov Dagmar Gregušovej, ktoré sú namaľované aj modernými technikami, ako sú pouring a swiping či 3D maľbou, sprístupnia v piatok v Pohronskom múzeu v Novej Bani. Výstava s názvom Pestré všeličo je pre autorku druhou na Slovensku a prvou v jej rodnom meste.

Ako pre TASR uviedla pracovníčka múzea Jana Potocká, Gregušová okrem toho využíva aj techniku maľovania akrylovými farbami či maľbu so špachtľou.

Autorka sa narodila v Novej Bani, kde momentálne žije aj pracuje. Časť svojho života však strávila v Londýne, kde mala svoj malý ateliér. „Obdivovala a študovala diela starých majstrov priamo v mieste diania. Postupne si vytvorila vlastný štýl tvorby, pričom sa snaží držať krok s dobou a nestratiť vlastnú identitu, čím podporuje možnosť vynikať jedinečnosti, unikátnosti a originalite svojich prác,“ priblížila prácu výtvarníčky Potocká.

Maľovanie jej učarovalo už v detstve. Už ako školáčka sa zúčastňovala na výtvarných súťažiach. Navštevovala miestnu LŠU v Novej Bani, výtvarný odbor. Neskôr študovala na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre učiteľský odbor, kde sa zaoberala aj štúdiom dejín umenia a výtvarnej tvorby.