Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Poprade opravujú chodník v okolí veľkého kruhového objazdu

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Riaditeľ SMK Poprad Peter Fabian priblížil, že stavebné práce by chceli ukončiť do troch týždňov a oprava chodníka bude podľa neho stáť približne 90.000 eur.

Poprad 28. júla (TASR) – V Poprade opravujú chodník okolo štátnej cesty 1/66 v blízkosti veľkého kruhového objazdu. Informuje o tom radnica na svojej webovej stránke s tým, že chodník bude po oprave slúžiť pre chodcov aj cyklistov.

Správa mestských komunikácií (SMK) v Poprade začala opravovať chodník 20. júla tohto roku. Riaditeľ SMK Poprad Peter Fabian priblížil, že stavebné práce by chceli ukončiť do troch týždňov a oprava chodníka bude podľa neho stáť približne 90.000 eur.

Práce pozostávajú z odfrézovania starého poškodeného asfaltu, opravy poškodených obrubníkov a pokládky nového asfaltu. Dláždený chodník v okolí veľkého kruhového objazdu sa následne rozdelí obrubníkom, kde jedna časť bude pozostávať zo zámkovej dlažby a ďalšia, druhá časť dlažby sa vyasfaltuje,“ vysvetlil Fabian. Doplnil, že po ukončení stavebných prác na chodníku sa upraví zvislé a vodorovné dopravné značenie.