Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 19. máj 2024Meniny má Gertrúda
< sekcia Regióny

V Poprade pribudli ďalšie osvetlené priechody pre chodcov

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

K existujúcemu osvetlenému priechodu pre chodcov na Ulici Fraňa Kráľa je doplnený systém signalizácie prítomnosti chodca s umiestnením na existujúcich stožiaroch verejného osvetlenia.

Poprad 8. novembra (TASR) - Mesto Poprad pokračuje v prevencii nehodovosti na cestách. Existujúce priechody pre chodcov na Železničnej ulici, Ulici J. Wolkera, Alžbetinej a Francisciho sú osvetlené novými osvetľovacími stožiarmi napojenými na existujúci rozvod verejného osvetlenia. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

"Stožiare sú umiestnené prevažne v zelenom páse, resp. chodníku. Z existujúcich stožiarov verejného osvetlenia vyúsťujú rozvody vyhotovené káblami uloženými v zemi. Sú vedené v zelených pásoch, respektíve chodníkoch, ktoré napájajú svietidlá na týchto uliciach," vysvetlila vedúca odboru výstavby MsÚ Kristína Horáková.

K existujúcemu osvetlenému priechodu pre chodcov na Ulici Fraňa Kráľa je doplnený systém signalizácie prítomnosti chodca s umiestnením na existujúcich stožiaroch verejného osvetlenia. Celkové náklady predstavujú sumu zhruba 36.000 eur.

"Týmto krokom už máme nasvietené najfrekventovanejšie priechody v našom meste. Na zvyšovaní bezpečnosti chodcov sme začali pracovať už v roku 2004, keď sme ako jedno z prvých miest na Slovensku začali viac ako 200 priechodov natierať červeným reflexným náterom. V lete 2009 nasledovalo nasvietenie prvých ôsmich priechodov, v roku 2020 sme nasvietili 15 frekventovaných priechodov pre chodcov a teraz sme pridali ďalšie," dodal primátor Popradu Anton Danko.