Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 23. apríl 2024Meniny má Vojtech
< sekcia Regióny

Požiar pri Kvetnici už lokalizovali, na mieste zostáva nočná hliadka

Ilustračné foto Foto: TASR

Požiar zasiahol asi sedem hektárov lesa. Urbárskemu spoločenstvu v Hranovnici spôsobil škodu v odhadovanej výške 7000 eur.

Poprad 29. apríla (TASR) - Požiar lesného porastu v prímestskej časti Popradu s názvom Kvetnica, ktorý dnes hasilo deväť hodín vyše 70 profesionálnych a dobrovoľných hasičov, je už v týchto chvíľach lokalizovaný. Pre TASR to potvrdil Pavol Gavlák z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Poprade.

"Jednotky sa postupne z miesta zásahu sťahujú a zostáva tam nočná hliadka, ktorá bude miesto monitorovať. V pondelok sa bude podľa potreby v likvidácii požiaru pokračovať," informoval Gavlák.

Desiatkam profesionálnych a dobrovoľných hasičov dnes podľa Gavlákových slov vypomáhal pri hasení ohňa aj vrtuľník ministerstva vnútra SR s vodou, ktorú privážal na miesto zásahu takzvaným bambi vakom.

Ako ďalej uviedol, požiar pri Kvetnici zasiahol asi sedem hektárov lesa. Urbárskemu spoločenstvu v Hranovnici spôsobil škodu v odhadovanej výške 7000 eur.

Rozsiahly požiar lesa pri Kvetnici spôsobila pravdepodobne ľudská nedbalosť pri manipulácii s otvoreným ohňom. "Jeho presná príčina je však zatiaľ v štádiu šetrenia," uzavrel Gavlák.