Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Považskej Bystrici začali pre rastúci záujem s víkendovým očkovaním

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Lukáš Grinaj

Očkovanie je možné aj bez registrácie, každý kto príde, bude zaočkovaný, zdôraznil riaditeľ.

Považská Bystrica 22. novembra (TASR) – Záujem o očkovanie proti novému koronavírusu v Považskej Bystrici rastie. V tamojšej nemocnici museli posilniť očkovacie kapacity, začalo sa očkovať aj počas víkendu.

Podľa riaditeľa Nemocnice s poliklinikou (NsP) Považská Bystrica Igora Steinera zvýšený záujem o vakcináciu evidujú už viac ako dva týždne. V spolupráci s radnicou rozšírili očkovanie o víkendové dni.

„Vyšli sme v ústrety ľuďom, ktorí sú pracovne vyťažení a nemohli prísť na očkovanie v priebehu týždňa. Sme milo prekvapení, že medzi záujemcami o vakcínu je veľké množstvo prvoočkovancov. Od začiatku novembra sme zaočkovali 920 prvoočkovancov,“ skonštatoval Steiner.

V sobotu a v nedeľu (20. a 21. 11.) zaočkovali vo vakcinačnom centre NsP Považská Bystrica 399 osôb, z nich 233 bolo prvoočkovancov. Druhú dávku vakcíny podali zdravotníci 12 občanom a treťou dávkou zaočkovali 154 ľudí.

Podľa Steinera bolo obdobie, keď sa v Považskej Bystrici očkovalo dva dni v týždni a personál sa tam napriek tomu nudil. Momentálne záujem o očkovanie enormne vzrástol. Ak to bude potrebné, zriadia vo vakcinačnom centre aj dve ambulancie.

„Momentálne sme schopní zaočkovať každý deň 300 až 450 ľudí. Vakcinačné centrum je otvorené počas pracovných dní od 7.30 do 14.30 h, pokiaľ bude záujem, budeme očkovať aj počas nasledujúceho víkendu. Očkovanie je možné aj bez registrácie, každý kto príde, bude zaočkovaný,“ zdôraznil riaditeľ.