Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 19. marec 2024Meniny má Jozef
< sekcia Regióny

V Prešove pribudlo nové multifunkčné ihrisko

Ilustračné foto. Foto: TASR/Branislav Caban

Ihrisko je postavené vedľa základnej školy na Važeckej ulici.

Prešov 4. júla (TASR) – Malí aj veľkí športovci môžu na Važeckej ulici v Prešove využívať nové multifunkčné ihrisko. Podľa hovorcu mesta Vladimíra Tomeka jeho vybudovaním sa vytvorili možnosti pre hru minifutbalu, tenisu, volejbalu, bedmintonu, nohejbalu či hádzanej.

"Ihrisko je postavené vedľa základnej školy (ZŠ), ktorá je zároveň jeho prevádzkovateľom. Multifunkčné ihrisko tak vytvára priestor aj pre šport žiakov ZŠ počas vyučovania či záujmových krúžkov," uviedol Tomek.

Ihrisko má pravidelný pôdorys s hracou plochou veľkosti 33 krát 18 metrov. Povrch ihriska tvorí umelý trávnik zaťažený sušeným vymývaným kremičitým pieskom, položený na zhutnené podkladové vrstvy z prírodného drveného kameniva.

"Ihrisko má drenážny systém na odvedenie zrážkovej vody. Štvormetrové oplotenie okolo ihriska je z polyetylénových mantinelov a ochrannej polyetylénovej siete," priblížil Tomek.

Výstavbu multifunkčného ihriska realizovala spoločnosť Funny Sport Slovensko z Nitry. Mesto stavbu financovalo s podporou Úradu vlády Slovenskej republiky. Celkové náklady boli v objeme 51.986,39 eura vrátane DPH, z toho výška nenávratného finančného príspevku bola vo výške 37.000 eur. Zvyšných 14.986,39 eura financovalo mesto z vlastných zdrojov.