Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Prešove pribudlo obchodné centrum v hodnote takmer 600.000 eur

Ilustračné foto Foto: TASR/Milan Kapusta

Očakáva sa, že lokálne nákupné centrum bude vzhľadom k blízkosti obytných blokov a absencii parkovacích miest slúžiť najmä miestnym obyvateľom.

Prešov 18. októbra (TASR) – Na prešovskom Sídlisku III. pribudlo nové obchodné centrum, menší formát obchodných centier KOCKA mini. Ide o maloplošný formát, ktorý patrí do siete obchodných centier KOCKA slovenskej investičnej skupiny M-MARKET. Je umiestnený medzi ulicami Prostějovská a Tomášikova, na malom námestí.

Celý jednopodlažný podpivničený objekt s plochou strechou je kompletne zrekonštruovaný, čo si vyžiadalo investičné náklady vo výške takmer 600.000 eur. Výstavba trvala päť mesiacov.

Pôvodný slovenský koncept, ktorý je v súčasnosti napríklad v Senci, Rožňave, Zvolene alebo Martine, bol prispôsobený dispozičným podmienkam v Prešove na ploche 1050 metrov štvorcových.

Predseda predstavenstva a prezident spoločnosti M-MARKET Marián Šufliarsky informoval, že počet obchodných centier KOCKA dosiahol po otvorení prešovského číslo deväť. Očakáva, že lokálne nákupné centrum bude vzhľadom k blízkosti obytných blokov a absencii parkovacích miest slúžiť najmä miestnym obyvateľom.