Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. júl 2024Meniny má Božena
< sekcia Regióny

V Prešovskej mestskej časti Šalgovík volia ľudia v krčme

Na snímke obyvatelia prešovskej mestskej časti Šalgovík prichádzajú v sobotu 30. septembra 2023 počas sobotňajších parlamentných volieb k urne do volebnej miestnosti, ktorá je zriadená v krčme. Foto: TASR - Maroš Černý

Členkou komisie je i zamestnankyňa krčmy Bibiána Hudáková. Ako povedala, zvyčajne chodí do práce na 15.00 h, dnes to bolo už o 6.00 h.

Prešov 30. septembra (TASR) - Obyvatelia prešovskej mestskej časti Šalgovík prichádzajú počas sobotňajších parlamentných volieb k urne do volebnej miestnosti, ktorá je zriadená v krčme.

"Ľudia sú zvyknutí tuná chodiť voliť. Všetko je zatvorené a je zakázané požívať alkoholické nápoje. Kolektív je dobrý, spoznali sme sa až tu," uviedol pre TASR predseda 13-člennej okrskovej volebnej komisie Marek Minár.

Členkou komisie je i zamestnankyňa krčmy Bibiána Hudáková. Ako povedala, zvyčajne chodí do práce na 15.00 h, dnes to bolo už o 6.00 h.

"Keďže dnes nie som v práci, tak som vo volebnej komisii ako členka. Už viackrát som bola. Je to práca s ľuďmi, čiže je to pozitívne," povedala Hudáková.

"Mali sme inú miestnosť, keď sme bývali na Sekčove, ale tu je krčma, ktorá je sympatická tým, že sa tu ľudia schádzajú, debatujú. Tradícia na Slovensku je, že v krčme sa historicky odohrávalo to všetko, čím tento náš národ žil," dodal Prešovčan Vladimír Leško.