Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Regióny

Prešovským krajom sa posledné dni premávalo viacero opitých vodičov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Martin Baumann

Výsledky dychových skúšok týchto vodičov neklesli pod 2 promile.

Prešov 19. októbra (TASR) – Viacerých opitých vodičov odhalila polícia v Prešovskom kraji v uplynulých dňoch. TASR o tom v pondelok informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová.

Z trestného činu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky polícia v piatok (16. 10.) obvinila 29-ročného muža z obce Rakúsy v okrese Kežmarok, ktorý v obci Toporec ako vodič viedol osobné vozidlo bez platného vodičského preukazu. „Pretože sa dostatočne nevenoval vedeniu vozidla, narazil do železného zábradlia na moste. Škoda na vozidle bola odhadnutá na 1900 eur a na zábradlí približne na 100 eur. Dychová skúška u vodiča dosiahla hodnotu 2,9 promile a opakovaná dychová skúška dokonca až hodnotu nad 3 promile,“ uviedla Ligdayová.

V Starej Ľubovni polícia v piatok riešila 55-ročného občana Českej republiky, ktorého ako vodiča osobného vozidla zastavila policajná hliadka. Okrem iného bol podrobený dychovej skúške, ktorej výsledok dosiahol hodnotu 2,6 promile. Vodiča umiestnili do cely policajného zaistenia.

Za volant pod vplyvom alkoholu si podľa Ligdayovej sadla aj 38-ročná žena z okresu Vranov nad Topľou. „V nedeľu (18. 10.) po polnoci ju zastavila a skontrolovala policajná hliadka. Výsledok dychovej skúšky u vodičky dosiahol takmer 2,5 promile,“ dodala Ligdayová.