Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Regióny

V priestoroch krajského súdu bombu nenašli, hrozbu preverovali aj inde

Ilustračné foto Foto: TASR

Aktuálne už pracovníci krajského súdu plnia pracovné povinnosti, vrátane povinností prerušených v dôsledku nutnosti opustiť pracovisko.

Prešov 27. septembra (TASR) - Policajti v utorok predpoludním prehľadávali priestory Krajského súdu v Prešove. Dôvodom bolo nahlásenie bomby na jednom z krajských súdov na Slovensku. Bombu na prešovskom krajskom súde napokon nenašli.

Ako pre TASR uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Prešove Jana Ligdayová, neznámy ženský hlas zavolal dopoludnia na tiesňovú linku 112 Trnava a uviedol, že na krajskom súde v utorok vybuchne bomba.

"Nebolo uvedené konkrétne mesto. Z uvedeného dôvodu boli vykonávané potrebné bezpečnostné opatrenia na všetkých krajských súdoch v SR," povedala Ligdayová.

V súvislosti so spomenutou udalosťou došlo podľa hovorkyne Krajského súdu v Prešove Ivany Petrufovej na nevyhnutný čas k prerušeniu plnenia pracovných povinností pracovníkmi súdu a k prerušeniu prebiehajúcich pojednávaní, prípadne k posunu plánovaného začiatku pojednávaní.

"Aktuálne už pracovníci krajského súdu plnia pracovné povinnosti, vrátane povinností prerušených v dôsledku nutnosti opustiť pracovisko," dodala Petrufová.