Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Regióny

V Prievidzi a Handlovej zatiaľ nefungujú všetky odberné miesta

Ilustračná snímka, testovanie. Foto: TASR - Henrich Mišovič

Pred viacerými odbernými miestami sa tvoria niekoľkometrové rady ľudí, kolónu áut eviduje Prievidza i na Nábrežnej ulici.

Prievidza/Handlová 31. októbra (TASR) - Obyvatelia Prievidze sa môžu dať v sobotu zatiaľ otestovať na 29 z 35 pôvodne avizovaných odberných miest. Podobná situácia je v Handlovej, v ranných hodinách funguje sedem zo 14 odberných miest, a to pre chýbajúcich zdravotníkov.

"Ráno sa podarilo otvoriť 29 odberných miest, niekde s problémami, ale sú v prevádzke," informovala prievidzská radnica na sociálnej sieti. Testovanie sa zatiaľ podľa nej nepodarilo spustiť na všetkých odberných miestach na strednej odbornej škole (SOŠ) obchodu a služieb, v centre voľného času, ako i dome kultúry v Hradci. V krátkom čase by malo testovanie začať na parkovisku na Dlhej ulici a Ciglianskej ceste.

Pred viacerými odbernými miestami sa tvoria niekoľkometrové rady ľudí, kolónu áut eviduje mesto i na Nábrežnej ulici. "Odporúčame sa vyhnúť rannému náporu. Skúsenosti z pilotného testovania sú také, že popoludní a večer sa situácia upokojí a rady sa skrátia," dodala prievidzská radnica.

V Handlovej bolo pred 8.00 h otvorených sedem odberných miest, v ostatných ešte chýbajú zdravotníci, uviedla handlovská radnica na sociálnej sieti. Odberné miesta fungujú na Základnej škole (ZŠ) na Mierovom námestí, v zdravotnom stredisku, ZŠ Morovnianska cesta, ZŠ Školská a na Námestí baníkov, kde tímy vykonávajú odbery z auta. "Mesto nebude určovať poradie podľa abecedy ani ulíc, ani určovať časy. Žiadame o dodržiavanie platných opatrení, najmä rúška, odstupu a dezinfekcie," upozornila handlovská radnica.