Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

NEHODA NA ŽELEZNIČNOM PRIECESTÍ: V Prievidzi sa zrazilo auto s vlakom

Snímka z miesta nehody v Prievidzi. Foto: TASR - HaZZ v Trenčíne

Pri nehode zasahovali traja príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s jedným kusom techniky.

Prievidza 30. novembra (TASR) - Zásah hasičov si v utorok (29. 11.) podvečer vyžiadala dopravná nehoda osobného auta a osobného vlaku na železničnom priecestí na Východnej ulici v Prievidzi. Zrážka si nevyžiadala zranených. TASR o tom v stredu informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

"V osobnom vlaku sa nachádzalo 31 cestujúcich a trojčlenná posádka, všetci boli bez zranení. Vodič z osobného automobilu bol mimo vozidla a taktiež bez zranení. Železničné priecestie bolo v dôsledku zrážky neprejazdné v oboch smeroch," opísal Petrík.

Prievidzskí hasiči podľa neho vymedzili miesto udalosti a preverili zdravotný stav všetkých účastníkov, súčasne na mieste zásahu vykonali protipožiarne opatrenia a vozidlo stabilizovali. "Po zdokumentovaní dopravnej nehody príslušníkmi polície hasiči pomocou navijaka vytiahli postihnutý automobil z koľajiska a odtiahli na vedľajšiu komunikáciu. Taktiež skontrolovali vlakovú súpravu," doplnil. K úniku prevádzkových kvapalín v dôsledku udalosti nedošlo.

Pri nehode zasahovali traja príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Prievidze s jedným kusom techniky.