Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Prievidzi udelia čestné občianstvo dvom olympionikom

Miloslav Mečíř. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Čestnými občanmi mesta Prievidza sa stanú zápasník Jozef Lohyňa a tenista Miloslav Mečíř, schválili to poslanci Mestského zastupiteľstva.

Prievidza 14. decembra (TASR) - Poslanci Mestského zastupiteľstva (MsZ) v Prievidzi schválili na rokovaní 11. decembra udelenie mestských ocenení významným osobnostiam, ktoré sa zaslúžili o rozvoj a propagáciu mesta. Čestné občianstvo udelí Prievidza dvom úspešným olympionikom, zápasníkovi Jozefovi Lohyňovi a tenistovi Miloslavovi Mečířovi.

Ako vysvetlil hovorca mesta Michal Ďureje, čestné občianstvo sa udeľuje osobám, ktoré sa zvlášť významným spôsobom zaslúžili o rozvoj mesta Prievidza a jeho obyvateľov alebo obohatili ľudské poznanie vynikajúcimi tvorivými výkonmi či šírili dobré meno mesta vo svete.

Mestské zastupiteľstvo schválilo aj udelenie mestského ocenenia Cena mesta Prievidza, ktoré si medzi inými prevezmú dokumentarista Pavol Barabáš, spisovateľ Daniel Hevier či konštruktér lietadiel Tadeáš Wala.

Okrem spomínaných ocenení predstavitelia mesta odovzdajú na slávnostnej akadémii v januári 2013 pri príležitosti osláv Roka výročí mesta Prievidza (900. výročie prvej písomnej zmienky a 630. výročie udelenia mestských privilégií) aj cenu primátora mesta a 15 pamätných a ďakovných listov.