Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Regióny

V prípade sprenevery financií v obci Markuška začala trestné stíhanie

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Ondrej Podolinský

Trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre spreneveru obecných financií podal vlani v decembri novozvolený starosta obce Markuška Rastislav Hodermarský.

Markuška 3. februára (TASR) – V prípade sprenevery obecných financií v obci Markuška v okrese Rožňava bolo začaté trestné stíhanie. Celková škoda bola doposiaľ vyčíslená na viac ako 54.000 eur. Pre TASR to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Lenka Ivanová.

"Obdobie, keď malo ku skutku dôjsť, bolo stanovené od januára 2014 až do novembra 2022. Rožňavský vyšetrovateľ vykonáva ďalšie potrebné procesné úkony podľa Trestného poriadku smerujúce k vzneseniu obvinenia," priblížila Ivanová.

Trestné oznámenie na neznámeho páchateľa pre spreneveru obecných financií podal vlani v decembri novozvolený starosta obce Markuška Rastislav Hodermarský. Ako už skôr uviedol pre TASR, po oboznámení sa s účtovnou evidenciou obce zistil, že vo výpisoch z bankových účtov samosprávy nesedia niektoré prevody z účtov obce na tretie subjekty. Určité peňažné sumy neboli podľa jeho slov ničím právne podložené a smerovali na účty tretích osôb.