Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Regióny

V Púchove postavia novú halu s učebňami za dva milióny eur

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Júlia Jánošíková

Prístavba školy bude halový objekt s oceľovou nosnou skeletovou konštrukciou s rozmermi 25,76 x 21,34 m.

Púchov 2. februára (TASR) – Moderné gumárenské dielne, robotické pracovisko, počítačová učebňa i dielňa pre strojársky výcvik budú súčasťou novej haly Spojenej školy v Púchove. Z eurofondov a z vlastných zdrojov halu postaví zriaďovateľ školy Trenčiansky samosprávny kraj (TSK). Informoval o tom Matej Plánek z komunikačného oddelenia Úradu TSK.

Prístavba školy bude halový objekt s oceľovou nosnou skeletovou konštrukciou s rozmermi 25,76 x 21,34 m, jej výstavba bude stáť približne milión eur. Ďalší milión pôjde na materiálno-technické vybavenie odborných učební a dielní. Študentom školy by mali byť nové odborné učebne k dispozícii už začiatkom budúceho školského roka.

Podľa predsedu TSK Jaroslava Bašku je projekt jedným dielom zo skladačky väčšieho projektu nazvaného EDUTECH, ktorý pripravuje TSK spoločne s Trenčianskou univerzitou A. Dubčeka v Trenčíne a ďalšími. V rámci neho kompletne zmodernizujú areál v púchovskej lokalite Kolonka.

"Postupne vybudujeme nové stavby, ako parkovisko, multifunkčné ihrisko, telocvičňu, či zrekonštruujeme Fakultu priemyselných technológií a jednotlivé bloky Spojenej školy v Púchove. Ide o jedinečný projekt nielen v kraji, ale aj na Slovensku, vďaka ktorému tu vznikne veľký stredoškolsko-vysokoškolský kampus," doplnil Baška.