Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Regióny

V Púchove zavŕšili modernizáciu Technologického centra

Na ilustračnej snímke Technologické centrum Continental v Púchove. Foto: TASR/Radovan Stoklasa

Hlavným cieľom projektu bola výstavba nových budov a kompletná obnova existujúcich zariadení tak, aby vyhovovali potrebám výskumu a vývoja.

Púchov 13. decembra (TASR) – Zrekonštruované a zmodernizované Technologické centrum otvorili v stredu (11. 12.) v gumárenskej spoločnosti Continental v Púchove. Počas piatich rokov investovala spoločnosť do projektu Technologického centra asi 10 miliónov eur.

Ako informovala komunikačná špecialistka spoločnosti Katarína Pavlisová, štvorpodlažná budova sa rozprestiera na ploche 813 štvorcových metrov a ponúka priestor nielen pre kancelárie výskumu a vývoja, ale aj pre informačné technológie a pre výkon kalibračných činností. Budova poskytuje pracovné priestory pre 132 pracovníkov a jej súčasťou je konferenčná sála.

Základný kameň výstavby Kampusu Technologického centra Púchov sa podľa nej viaže ešte s rokom 2013. Hlavným cieľom projektu bola výstavba nových budov a kompletná obnova existujúcich zariadení tak, aby vyhovovali potrebám výskumu a vývoja. Nové priestory sú využívané predovšetkým na vývoj nových pneumatík pre osobné a nákladné vozidlá a na produkty podliehajúce testovaniu a uvoľňovaniu do výroby.

„Ďalšou súčasťou kampusu je Skúšobné centrum (Evaluation Center), v ktorom sú vykonávané laboratórne skúšky pneumatík so zameraním na preverenie ich odolnosti voči vysokej rýchlosti a trvanlivosti. Aj vďaka tomuto kroku boli výrazne zvýšené testovacie kapacity v našom závode. Rekonštrukciou budovy Kampusu Technologického centra bola posledná časť projektu úspešne ukončená,“ doplnila Pavlisová.

Spoločnosť Continental je na Slovensku zastúpená divíziami Automotive a Rubber v lokalitách Púchov, Zvolen a Dolné Vestenice. Spoločnosť Continental vyrába v Púchove pneumatiky pre osobné vozidlá, nákladné vozidlá a autobusy a dopravné pásy. Do portfólia vyrábaných značiek patria Continental, Matador, Semperit, Barum, Uniroyal, Viking, Gislaved a mnoho ďalších. Okrem výroby sa Continental v Púchove venuje výskumno-vývojovým aktivitám v Technologickom centre. V súčasnosti spoločnosť Continental v Púchove zamestnáva 4950 zamestnancov.